17 Ekim 2010 Pazar

Parker 51

Parker 51 ilk olarak 1941 yılında üretilmeye başlandı ve kısa sürede yıllık bir milyon satış rakamına ulaştı. Diğer büyük kalem üreticileri bu başarılı tasarımı kendi ürünlerine kopya etmekte gecikmediler.

Bordo rengindeki 1953-60 arası aerometric
Sedir Mavisi rengindeki 1948 vacumatic
Metal kapaklı ve plastik gövdeli bu kalemin çelik (lustraloy), gümüş, altın veya altın kaplama kapaklı modelleri mevcuttur. Flighter olarak adlandırılan metal gövdeli bir versiyonu da vardır.

Dolum şekli 1948'e kadar "vacumatic" ve 1948 sonrası "aerometric" olarak tasarlanmıştır.
Vacumatic renkleri (1941-1948): hardal (yellowstone), kurtuba kahverengisi (cordovan), güderi beji (buckskin), nassau yeşili, çini mürekkebi siyahı (india), güvercin gri (dove), sedir mavisi (cedar)
Aerometric renkleri (1948-1972): Kakao, bordo (burgundy), erik moru (plum), gece mavisi (midnight), ördek mavisi (teal), orman yeşili (forest), koyu gri (navy), siyah

1 yorum:

  1. Diğer taraftan; Parker 51, kullanıcılar tarafından, A.B.D. kalem sanayinin ürettiği en sağlam ve dayanıklı kalem olarak da anılmaktadır.
    Farklı uç (nib) tipleri de (F, M, B vb.) mevcuttur.
    Şahsi tecrübem ise, başlangıçta (ilk gördüğümde) gözümü hiç almamış olan ancak sözüne ve tavsiyesine her zaman itibar ettiğim Murat Sünmez ustamın tavsiyesi ile aldığımda da bir kere daha tavsiye tutmakta ne kadar doğru yaptığımı bana hissettiren bir kalemdir.
    Son olarak aldığım B uç ile de F uçlardan sonra ayrı bir yazım keyfi yaşatmıştır.

    YanıtlaSil