16 Aralık 2012 Pazar

Marka Hikayeleri : Cross

Cross :

" Cross, 1846 yılında, Amerika'da, Alonzo T. Cross ( A.T. Cross u şimdi anladım - MK) adında yaratıcı bir kalem zanaatçısı tarafından kurulmuştur. İlk patentini 1876 yılında yüzyılımızın tükenmez kaleminin öncüsü olan "stylographic" kalemle almıştır. Sonraları 21 yeni patent daha bu kalem patentini takip etmiştir. 1946 yılında, yani kuruluşunun 100. yılında Cross, bugün klasik "Century" modeli olarak anılan ince tükenmez kalemi piyasaya sürmüştür. 1995 yılında Cross, art-deco tarzında bir seriyi piyasaya sürerek kalem sektöründeki imajını yeniledi. Townsend adlı bu seri Cross'a büyük prestij kazandırdı ve firmanın dünya çapında çeşitli ödüller almasını sağladı. 1996 yılında Cross, kuruluşunun 150.yıldönümünü kutlarken, aynı zamanda klasik "Century" modelinin de 50. yaşını kutluyordu. Her iki kutlama için sınırlı sayıda üretilmiş özel koleksiyon kalemleri piyasaya sürülmüştür." 

Kaynak : www.markakalem.com

M.K. : Metal olması ve ince olması nedeni ile uzun zaman direndiğim ama son zamanlarda severek topladığım bir marka ve model. Yeni nesil Çin malı olanlara hiç bakmıyoruz Murat Usta tavsiyesi ile. Makbulü Made in U.S.A. sonra ise Made in Ireland geliyor. 

Bir anı : Küçüğüz, lise çağları. Ankara yılları. Bir arkadaşımın TSK mensubu amcasından Cross tükenmez kalemi oldu. Bizim küçük dünyamızın büyük olayı. Ulus'da büyük bir kırtasiyeciye gittik. Değer tespiti yapmaya çalışıyoruz. 
Sorduk : Cross 1846 modelinin fiyatı nedir ? Satıcı modeli bilemedim dedi. 
Hımmm Sizde yok o halde dedik ve çıktık. 
Sonra anladık ki rakam model numarası değil kuruluş yılı. Aynen Montblanc da dağın yüksekliği rakamına yer verilmesi misali...

Ümraniye / İSTANBUL

1 yorum:

  1. Hiç ısınamadım Cross'a. Ancak çalıştığım kurum 10. sene şerefıne bir dolmakalem hediye etmişti. Halen kullanıyorum, hiç sorun çıkarmadı.

    YanıtlaSil